Tekrar selamlar. Yardımlarını bekliyorum. Konu yakın olduğu için yeni başlık açmak istemedim ancak buraya yazıncada görünmüyor sanırım. Fanım geç açıyor ve az çalışıyor. Dün uzun yol yaptım, uzun yolda sorun yok. Fakat şehir içi çok çabuk hararet yapıyor 90 dan 2 çizgi bazen 3 çizgiye kadar çıkabiliyor. Buradan okuduğum kadarıyla bunun fan müşürü,termostat, fan kademe direnci veya radyatörün tıkanmasından dolayı olabileceğini okudum ve ilk olarak orj fan müşürü aldım. Üzerinde 92/87-97/92 yazıyor. Burada yazlık kışlık müşürden bahsedilmişti, parçacı bunlarda yazlık kışlık yok orjinali bu dedi. Üzerindeki yazılı değerler acaba 1.-2. kademe ayrımımı oluyor. Birde bu fan kademe direncinin kontrolünü anlayamıyorum. Arabaya binmeye korkuyorum lütfen acilen yardımlarınızı bekliyorum.
radyatör tıkandı ise değişmen gerekir..bizim radyatörler bakır kazanlı değil..ortası bakır ( orj aliminyum ) kenarları plastik..bu nedenle şişlemek ve açıp kapatmak zordur.açılırsa güzel kapatılmaz ise sorun yasanır..
bu konu ile klimalı modellerde 2 tip radyatör vardır..uzun ve ince kısa ve ince uzun ve kalın.. kısa ince olan klimasız 1,6iler için uzun ince klimalı 1,6ieler için uzun kalın olanlar 2,0 lar için..bütün radyatörler kapalı devre ( genleşme kabı ayrı olan modeller ) soğutma sistemine olur..yanlız 2,0 radyatöründe genleşme kabına giden hava hortum bağlama yeri yoktur..nedeni ise bu hortum 2,0 larda termostat üzerindedir..ama bağlanır ben bağladım.şuan aracımda 2,0 32 mm lik radyatör var..
1,6ie radyatörleri 180 -230 arası
2,0 radyatörü 230 üstü
ben 230 liraya almıştım..
müşirlerde bende yazlık kışlık yok diye biliyorum ve ie müşirleri 3 kablolu..eger şiçi hararet sorunu yasıyorsanız ve sehirdısı sorun yoksa ve hararet göstergeniz sorunsuz ise radyatörünüz büyük ihtimal tıkalıdır..değişmekte yarar vardır..sizin antifiriz koymanız önemli değil..eski sahipleri antifiriz koymadı ise sorun sizde patlak vermiş olabilir..
fan kademesinin neresini anlamadın..bende onu anlamadım..

bu arada radyatöre su ve antifiriz dısında madde koymayınız..zaten antifiriz yeterince acıcı bir maddedir..radyatör onarıcı kısa vadede sorun çözerken uzun vadede radyatörün ve kalorifer peteğinin tıkanması gibi soruna yol acmaktadır