:hey:Selamlar herkese
malum 2012 ye temprayla girdim alır almazda antifiriz koydum kalorifer musluğum kaçırmaya başladı 2 hafta önce kalorifer musluğumu değiştirdim bu defada radyatörden buhar çıkmaya başladı. Dedim radyatörde delindi 
ama işin aslı öyle değilmiş şimdi bi yerde okudum sizinle paylaşayım dedim 
"selamlar...
alüminyum radyatörlerde böyle bir sorun yaşanmaz...antrifiz konulurken sistemdeki havanın tamamen alınması gerekir...genelde bu işlem iyi yapılmaz ve içerde kalan havanın ısınıp genleşmesiyle radyatörün bazı yerlerinden su gelir....(koruma sübapları)...radyatör arızası sanılır...halbuki değildir ...bir kaç kez termostat açıp kapayınca eğer sistemdeki hava boşalırsa durum düzelir ..ancak bir miktar antrifizli su da eksilmiş olur....""
haKKATTENDE sisteme yeni su koyunca bu durum geldi başıma şu an bi sorun yok gibi duruyor .
Bilginize....
Hayırlı günler herkeze öncelikle

aynı sorun şu an benim başımda arabayı aldığımda termostatı arızalıydı araç doğal olarak hiç ısınmıyordu
aracın termostatını değiştirdim. şimdi araç ısınınca radyatörden duman çıkarıyor sanırsın ki motoru yanıyor arabanın tamirciye götürdüm hemen. radyatörün bozuk olduğunu söyledi. değiştirmek lazım dedi (aslında önce katkı maddesi koyalım dedi ben yarın bigün daha başka büyük arızalar vermesin deyince)
araba çalıştığında su sesi yapıyor havasını almaya götürdüm sıcakken aldı havayı usta biraz bekledi soğumasını ama çok da soğumadı araç tam anlamıyla buz gibi olmadı diyebilirim.
bunun nedeni de bu mudur acaba radyatöre baktığımda sağ ve sol köşeleri renk değişimine uğramış sarı gibi bide pis yağ gibi değişik bir koku yapıyor radyatör içeriyede geldiği oluyor bazen
bu konuda görüşlerinizi ve önerilerinizi alabilir miyim
şimdiden çook sağolun