arkadaşlar aracların cogu tüplü benimde başıma gelen olaylardan sonra hava alma olayı konusunda söyleyeceklerimvar
1:3 litre antifiriz koydum üc litreye yakında su koydum sistem 5 ila altı litre arası su almakta
2:eger sistemde bir bardak su kaybı olsa bu tüp t basglantı dirseklerinde olur genelde bunuda torpidoda altındaki kalorifer peteginden hissederiz petek 750 gr ile 1 lt arasında su alıyor devirdaim esnasında burada sıkışan hava sırıltı sesi veriyor
3:eger havayı düzgün almış ve bir mütdet sonra yi,ne şırıltı duyuyorsanız bilinki kacak var kacagı öyle şlırıl şırıl boşalan bişey gibi algılamayın kacagı görememe nedenlerinei yazıyorum
a:arac ısndıkca kapalı sistem olan su sistemi icindeki basınc atar sızıntının oldugu noktadan su gibi degil buharlaşma yoluya su yu boşaltır görmek cok zorlaşır
b: arac sıcakken park edip motora baktınız kacagı göremezsiniz ki kacak olan noktanın dış ısısı yüksek oldugu icin hemen kısa süreli parklarada kacan su buhar olur gider sobanın üstüne bi bardak su dök 10 saniye bile durmaz gider ki kacagmız dahada az oldugunu düşünürsek ki cıkan sıvıda sıcak buharlaşmaya müsait
c:aracı park ettik motor sıcak kacak biryandan kacıyor buhar olup ucup gidiyor taki motor tam soguyana kadar bundan sonra kacak yerini tam belli etmeye başlar cünki sistem üzerinden cıkış yaptıgı nokta ve sıvının kendisi artık sogumuştur cıktıgı kacırdıgı noktayı ıslatır benim bu yazdıgım kacaklar damlama ve sızıntı şeklinde olup hava yaptıran kacaklardır
tüpsüz bir aracta kalorifere giden hortum tek gidiş tek geliştir arACIN LPG DÖNÜŞÜMÜ ESNASINDA LPG BEYNİNE BU GELİŞ GİDİŞ DEVRELERİNE 2 ADET T DİRSEK BORU ATILIR GENELDE BİRER KELEPCE SIKILIR
NOT YA KELEPCELER TAM SIKMAZ BURALARDAN DAMLAMA YAPAR
t dirsekler metalse zamanlaq delinir plastik t dirsek ve ciftli kelepce atılarak iyice sıkılmalıdır bazen lpg beyni üzerindeki baglantılardanda su kacagı olmaktadır yedek sukabı alt sviyesinde oluşacak bir bardak su kacagı torpidoda şırıltıya sebeb olur