Selamlar arkadaşlar yaklaşık olarak bir aydır aracımda su eksiltme problemi vardı, ilk teşhisi kendim koymak için kaputu açıp uzun uzun motoru radyatörü su hortumlarını gözlemledim fakat hiç bir damlama, kaçak, buhar bulamadım, sonra sanayiye kendi motor ustama gittim usta kaputu açıp marşa bastı gözlemledi eksik suyu tamamladı hararet doksana gelene kadar gaz verdi fan çalıştı usta teşhisini koydu bu araba conta yakmış masraf en az altıyüz lira maksimum 900 lira olur dedi, ordan ayrıldım eve geldim forumda kaçakları bulmak için antifiriz kullanılırsa buhar çıkacağını ve buharın kaçağın habercisi olacağını okuyarak radyatöre antifiriz ekledim tahmin edeceğiniz gibi radyatör eski olduğundan radyatör kenarlardan su koyu verdi, radyatör tıkayıcı ile geçici olarak bu durumu atlattım, sonra sanko sanayi sitesine gidip tam altı ustaya ayrı ayrı gösterdim herbiri en az yirmi dakka inceledi aracı ve hepsinin ortak teşhisi conta yanığı oldu ama ben aracımın yolda gidişinde herhangi bir aksaklık hissetmiyordum suyunu eklediğim sürece araç canavar gibi yol alıyordu tek marşla çalışıyordu sonra yine burda forumda okuduğum kapaktan su kaçırabileceği ihtimali geldi kapağı değiştirdim kırk kilometrede yine iki litre su eksiltmeye devam etti sonra kaputu açıp eşimin marşa basmasını istedim ve hararet doksana geldiğinde fanın devreye girdiğini fakat sadece beş saniye çalışıp durduğunu farkettim hemen aracın suyunu yeniden doldurdum kaputu kapattım aracımda manuel fan düğmesi var kilometre sıfırlayıp yola koyuldum hararet doksana geldiğinde fanı manuel olarak açtım toplam yetmiş kilometre yol yaptım evin önüne geri geldiğimde kaputu açıp su seviyesini kontrol ettiğimde suyun tek damla dahi eksilmediğini gördüm. yaklaşık olarak beş gündür bu şekilde sürüyorum su eksiltme yok yarın sanayiye gidip kendine usta diyen şarlatanlara durumu açıklayacağım belki bişey öğrenirler. Bu arada sanırım sorun fan müşüründe yarın onuda kendim değiştireceğim. bu bilgiyi paylaşıyorum aracınız su eksilttiğinde motor contası değiştirmeden önce lütfen tekrar tekrar kontrol edin yoksa ustalar conta değişiminden daha çok paralar kazanırlar. herkeze iyi günler...