Tempra SW yazıp Google'da yabancı sitelerdeki parçalarla ilgili birşeyler ararken yabancı bir Tempra SW kullanım klavuzunun olduğu bir slayt sitesine denk geldim. Klavuzun resimlerine farklı birşey var mı diye bir göz attım. Sonra sitede "tempra" diye bir arama yapayım dedim. Sonuçlardan birinde gezi ile ilgili birşey yazıyordu ve resimde de küçük bir tempra görünce gireyim dedim.
Attığım kaynak ne yazık ki İngilizce. Sitede herkesin okuyamayacağını da biliyorum ama burada bulunmasını istedim. Eğer gerçekten bu amcanın gezisini okumak isteyen olur ve boş vaktim olursa çevirmeyi çok isterim ama malum okul olduğu için başlasam bile çok uzun sürer. Çeviri yapabilecek yardımcı olmak isteyen olursa belki beraber bitirebiliriz.
Kısaca ben bahsedecek olursam, amcanın ismi Graeme Robin. 1937 doğumluymuş, 1963'te evlenmiş, 43 yıl sonra eşini kaybedince hayata küsecek gibi olmuş. Kalan parayı 3 çocuğuna paylaştırmış ve payına kendine kalan para ile 93 model dizel bir Tempra almış ve yollara koyulmuş. Kendi tabiri ile "ben" iken bir anda "biz" olmuşlar. Biz dediği de "Phe" adını verdiği temprası, GPS cihazında konuşan Karen adını verdiği Avustralya'lı bir kadının sesi, bir pusula ve kendisi.
Bulduğum bölümden bu kadarını diyebiliyorum. Ben de tamamını okumadan bir göz gezdirdim acaba araba ile ilgili bir bölüm var mı diye.
Tek kitap değil gittiği yerlerde bölüm bölüm yayınlamış sanırım.
Bu bulduğum kaynak:
http://www.slideshare.net/GraemeRobin/albania-graeme-robin-travelBu da amcanın blogu. Gittiği yerlerden çektiği fotoğraflar da var. Türkiye'den de geçmiş. Fotoğraflarda Temprası da görünüyor. Ayrıca ücretsiz kitaplar olarak bazı yerlerden kesimler de paylaşmış.
http://robingrahamtravel.blogspot.com.tr/