Arkadaşlar, depoda benzin çok az kaldığında (5 Lt. civarı) deponun iç yüzeyinin yayvan olmasından dolayı, arabanın durduğu yerin eğimi, aracın giderken yoldaki hızı, yolun eğimi vs. göstergenin farklı değerler göstermesine sebep olmaktadır. En mantıklısı; benzin seviyesinin ortası ince çizgili 2 bara düştüğünde, bütçeniz de müsaade ediyorsa her zamanki yakıt aldığınız akaryakıt istasyonunu ziyaret etmeniz. Depoda 10 Lt. ve üzeri yakıt olursa göstergenin farklı değerler göstermediğini normal çalıştığını göreceksiniz. Selamlar...
İlk iş olarak yağlı kontak spreyi ile soketleri söküp içine fazla sıkmadan kontak spreyi sıkıp soketleri takınız Çözüm olmazsa aşağıda anlattıklarımı uygulayınız.
Forumda daha önce yazmıştım; elektronik check soketi tarafındaki soketin zannımca gri-yeşil kablosu hararetle ilgili olanı. O sokette temassızlık olduğu zaman hararet, benzinle ilgili soket temassızlığında ise benzin göstergesinde anormallikler oluyor. Hararet benim önceki aracımda da 500 M. gitmeden Full oluyordu, Müşiri ben de değiştirdim fakat sorun çözülmedi, göstergenin ardındaki o kabloyu soketten çıkarıp kenar tırnaklarını çok az içeri bükünce sorun düzelmişti. Müşirlerden itibaren kablo renklerini takip ederek gösterge soketlerinin girişlerini nazikçe çok az sıkıştırırsanız sorunlar düzelecektir. Soketleri çok nazik sökün plastik muhafazaları kırmamaya, soket tırnaklarını fazla sıkıp, erkek pinlerin onları bozmasına dikkat ediniz. Kolay gelsin...