Arkadaşlar yeni aldığım radyatör ve devirdaim çelik borusunu değiştirdim. Radyatörün delik olduğunu biliyordum ama çelik boruyu görünce çoook şaşırdım bence tüm tipocular bu boruyu
KONTROL etmeli. İşlevi çok çok önemli en önemlisi enjeksiyonun altına giden ucu, benim o uc hava bile geçmeyecek kadar tıkalı çıktı. Bu arada bütün işcilik bana ait bu işle ilgili yardımcı olabilirim.
Aşağıdaki 1.resim eski radyatörün durumu;

Aşağıdaki 2. resim kaçağın olduğu kısım;

Aşağıdaki 3. resim ilk önce sökülmesi gereken radyatör hortumlarını gösteriyor tabiki bunun öncesinde fanı sökmek gerekiyor. Hortumları söküp suyu boşalttıktan sonra kornaları çıkartıyoruz yoksa radyatör takılıyor ve çıkmıyor. Radyatörün bağlantıları ön panjuru söktüğünüzde karşınıza çıkıyor 8 mm lokma ile sökülen civataları çıkarttığınızda radyatörde boşa çıkıyor zaten;

Aşağıdaki 4. resim devirdaim çelik borusunun yeri

Aşağıdaki 5. resim çelik borunun şook edici hali bu boruya mutlaka dikkat edilmeli kaloriferiniz ısıtmıyorsa resimde görünen hortumları söküp bakmakta fayda var;

Aşağıdaki 6. resim yeni aldığım orjinal radyatör 150 ytl bir yerde buldum. 235 ytl den aşağı satılmıyor

Aşağıdaki 7. resim montajı tamamlanmış radyatörün önden görünümü takarken bir sıkıntı olmuyor sökülen civataları yerine takıyorsunuz o kadar

Aşağıdaki 8.resim radyatörün motor kısmından görünümü

Aşağıdaki 9. ve son resim sökülen radyatör ve çelik borudur radyatörü tamir ettirir kullanırım diyen varsa satabilirim bu radyatörde arabanın orjinal radyatörü bilginiz olsun;

Arkadaşlar umarım anlatmaya çalıştığım konuda faydalı olabilirim sizlere...