Gönderen Konu: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak (ÇÖZÜLDÜ - İTALYAN19-METİN KARDŞ ÇÖZDÜ  (Okunma sayısı 825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hisarototest

  • Ziyaretçi
Arkadaşlar kullandığım analiz yazılımında musterı.mdb uzantılı verıtabanı dosyam var. web sitemden sadece plaka girerek sorgu yapılabılecek bir alan olusturmak istiyorum. bu konuda yardım edebilecek kimse var mı acaba.
Özetlersek musteri veritabanını server a kaydedeceğim. web sitesine giren kişi sadece araç plakasını yazarak kendi aracına ait bilgileri görebilecek.Bu konuda yardımcı olabılecek arkadaş var mı ?
« Son Düzenleme: 08.Ağu.2009 00:58:31 Gönderen: hisarototest »

hisarototest

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #1 : 07.Ağu.2009 11:39:16 »
yok mu kımse anlayan bundan :(  :( :( :( ;(( ;(( ;(( ;((

Macbeth

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #2 : 07.Ağu.2009 11:49:03 »
kardeş ACCESS ile yakından ilgileniyorum.

Web de sorgu yapabilmen için SQL server kurman gerekiyor. Sanırım internete 1-2 gb a kadar ücretsiz SQL server oluşturabiliyorsun.

Bu server ı ODBC ile programa bağlaman gerekiyor.

Zahmetli ve ACCESS de kod yazman gereken bir iş.

Selamlar.

hisarototest

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #3 : 07.Ağu.2009 15:15:25 »
yanıtın için teşekkurler
kullandığım servis sağlayıcısı sql bağlantısı ODBC olanaklarını sağlıyor. işin kötü tarafı ben nasıl yapıldıgını bılmıyorum ve dahada kotusu kod bılgım hıc yok :(  :( pekı yardımcı olman mümkün olur mu
teşekkur ederim

Macbeth

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #4 : 07.Ağu.2009 16:14:13 »
emin ol bu uzaktan yardımla olacak konu değil.

Bildiğin gibi sistem table ve formları hazırlanırken alan adları ve özellikleri bile çok önemli. Yazacağın kodlarda bunların aksi olmaması gerekiyor.

Üzgünüm gerçekten. Ancak access kitapları var. Temin edebilirsen yardımcı olacaktır.

Ben sadece takıldığın kodun genel yapısını sana yazabilirim.

Örn: Tuşa bastığımda yeni bir pencere açılırken arkadaki pencere açık kalmasın. O da kapansın dersen bunun kodunu yazarım. Ama programnıa özel kodlarda yapamam.

Selamlar.

hisarototest

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #5 : 07.Ağu.2009 16:36:53 »
tekrar teşekkür ederim. ben bu olayı daha basit diye kafamda canlandırmıstım. anladığım kadarı ile profesyonel bir kişiden yardım alacağız.açıklamalar için çok sağol.

İtalyan19

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #6 : 07.Ağu.2009 17:18:18 »
Evet kardeşim istediğin şey çok zor değil.
Öncelikle işlemleri anlatalım
1- accesten bi plaka veritabanı oluşturacağız
(veritabanında araca ait bilgiler olacak)
2- Şimdi veri tabanından sadece sorgulamamı yapacağız
Eğer kayıtta yapacaksak
Visual studio 2005 ile kodlama yaparak kaydetmek için bi web form hazırlayabiliriz.
3- yukarıdaki adımlardan sonra yapılacak son işlem
Yine bi web form hazırlamak ve access odbc kaynaklarını yani kısacası bağlantı cümlelerini kullanarak veri çekme işlemini gerçekleştirmek

Projenizi aspx olarakmı yapacaksnız?

İtalyan19

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #7 : 07.Ağu.2009 17:22:49 »
Yani eğer sunucunuz aspx destekli bi sunucuysa sayfaya bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Web sayfanızda orada araç sorgulama diye bi link atıp o sorgu.aspx(mesela) bu sayfada tek bi plaka alanına göre sorgulama islemini gerçekleştirebilirsiniz.
Veri tabanı olursa bu bağlantıyı bi denerim. Yani bağlantıları yapabiliriz. görüşmek üzere kolay gelsin.

hisarototest

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #8 : 07.Ağu.2009 21:21:51 »
ewet ewet aynen istediğim olay bu kayıt yapmayacagım sadece kullandığım bi program var arac ayarlamalarını yaptığım. bu programda değerler ekrtanda iken kaydediyorum.bu kaydı bır access db ye yazıyor. ben bu db de sadece kısı web sıtesınde plakasını gırecek ve ekrana o plakaya ait kayıtları cıkaracak. tarıh plaka km co co2 o2 hc değerlerı kısı bu değerlerde hıc bır oynama yapamayacak sadece salt olarak bu değerlerı gorecek  db ornegı gonderebılırım.. ayrıca ben db ye onlıne kayıt yapmayacağım mesela web sıtesınde db yı bır yere koyduk. dıyelım kı musterı.mdb ben haftalık veya gunluk olarak bellı zamanlarda musterı db sını guncelleyeegım ıstedıgım bu onlıne kayıta fılan gerek yok yanı...
ilgin içinde ayrıca teşekkur ederim..:)

web sunucum aspx desteklıyor.odbc sql desteği veriyor.ama bılmeyınce hıc bır ısıme yaramıyorlar

rustemkemalbas_06@hotmail.com
« Son Düzenleme: 07.Ağu.2009 21:29:49 Gönderen: hisarototest »

İtalyan19

  • Ziyaretçi
Ynt: access mdb dosyasına web de sorgu yapmak
« Yanıtla #9 : 07.Ağu.2009 22:29:01 »
abi sen şimdi bana şu kullandığın db de kayıtları silip gönder tabi kayıtlar önemli değilse kalsın yani gizli falan değilse.
Ben onu bi bağlantı yapayım sen bi bak abi ona tamammı bi deneyelim bakalım.

hisarototest

  • Ziyaretçi
evet arkadaşlar metin kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum 2 saatlik uğraşı sonunda halletti.olayı. Kod yazdı dosya hazırladı sildi yeniden yazdı bide ben şu bu dedim onlarıda hemen halletti.... ve işlem tamamdır.Tekrar Tekrar Teşekkür ediyorum. Emeğine Bilgine Sağlık..

 :teşekkür: :teşekkür: :teşekkür: :teşekkür: :teşekkür: :teşekkür: :D :D :D :D :nazar:

2 saatte bi dünya işlemi pat pat halletti